Jak Przerobić mape z ls 2011 do 2013

Jak Przerobić mape z ls 2011 do 2013

Witam prosze o poradnik jak przerobic mape z ls 2011 do ls 2013 z góry dziekuje:)
  1. Offline

    eryk150

    Użytkownik

    Posty: 167

    Lubią to: 36

    Witam prosze o poradnik jak przerobić mape z ls 2011 do ls 2013 z góry dziękuje.:)

    Pomogłem Kliknij Lubię to!

    19 Luty 2013 - 20:49 / #1
  2. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    to juz bardziej skomplikowane /:D
    8 Marzec 2013 - 20:37 / #2
  3. Offline

    mocar225

    Użytkownik

    Posty: 112

    Lubią to: 17

    eryk150 dasz swoje gg bo mam do cb proźbe :D
    8 Marzec 2013 - 22:01 / #3
  4. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    Witam ;)
    Widzę , że dużo osób pisze i ma problem z przerabieniem modów z LS 2011 do FS 13 wiec postanowiłem napisać poradnik :)

    1. Na początek wypakowujemy nasz mod z poprzedniej odsłony gry do dowolnego folderu .

    2. Otwieramy plik .xml dodatku który chcemy przerobić (za pomocą notatnika)

    3. Szukamy linijki (druga linijka) i dopisujemy tractor_cylindered (wpisujemy tak w przypadku gdy przerabiamy ciągnik oczywiście) powinno to wyglądac tak :


    4. Zapisujemy plik .xml i zamykamy .

    5. Otwieramy plik modDesc . Szukamy linijek : i zmieniamy na :

    6. Na dole opisu moda znajdziemy linijki :



    180

    10
    U1604.xml



    Dopisujemy do nich :
    65
    Ursus

    [liczba 65 odpowiada za dzienne utrzymanie moda w grze]
    [Wpisałem wyżej URSUS ale zależnie od ciągnika jaki przerabiamy to taka nazwę wpisujemy]
    Tak powinien wyglądać nasz opis w modDesc



    180

    10
    65
    Ursus
    U1604.xml



    Poradnik napisany w całości przez Tomek096
    Można wynosić na inne strony
    Proszę nie edytować !
    9 Marzec 2013 - 13:22 / #4
  5. Offline

    eryk150

    Użytkownik

    Posty: 167

    Lubią to: 36

    no to ja wiem ale skrypty nie działają i co zrobić :(

    Pomogłem Kliknij Lubię to!

    10 Marzec 2013 - 13:33 / #5
  6. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    to ja juz nie wiem :(
    10 Marzec 2013 - 14:04 / #6

Użytkownicy, którzy czytają ten temat

Aktualnie Online:1
(Użytkowników:0, Gości: 1)


1. Zakaz spamowania grozi za to ban na 3 dni.
2. Zakaz bluzgania grozi za to ban na 1 tydzień/ bez odwołania.
3. Administracja ma zawsze rację.
4. Zakaz reklamowania innego fora ban bez odwołania.

adim33
adim33
Dzisiaj 21:30:13

GASEK01 jak będziesz miał chwile zajrzyj na gg.
GASEK01
GASEK01
Dzisiaj 19:15:21

MapDoorTrigger
wienon
wienon
Dzisiaj 19:05:01

mam problem nie mogę otworzyć bramy od obory i do świniarni w Nergoholm 2016 jaki muszę mieć mod ?
n0ris1225
n0ris1225
10 Luty 2016

thorgal -znasz jakis sposób na wyprostowanie calego terenu ja zamalowuje map o1dem to train jest w gurze 3metry nad budynkami jak obniże to maszyny widze z gury
thorgal
thorgal
10 Luty 2016

n0ris1225,
z tej maszyny wyskakuja same skrzynie z umytymi ziemniakami wtedy dobry jest wozek widlowy lub widly do tura
ralphkoza
ralphkoza
10 Luty 2016

ma ktoś link do poradnik z gry online w pdf do ls 15
wienon
wienon
10 Luty 2016

Thorgal- bardzo dziękuję i Pozdrawiam
n0ris1225
n0ris1225
9 Luty 2016

thorgal - uporałem sie ale 3 razy instalowalem ge świetna mapa duzo zakladów produkujacych .a wiesz do czego mam nabrac ziemniaki z tej maszyny co płuka nalałem wode paliwo i ziemniaki sie płukaja
thorgal
thorgal
9 Luty 2016

jak znadziesz grupe z bledem podziel ja tak bys mogl go szybciej znalezc
czasami sa to dwa mody co sie gryza wtedy jest wiecej zabawy ale to pozniej jak plan A zawiedzie
thorgal
thorgal
9 Luty 2016

wienon,
wienom przeniesc polowe modow do folderu np na pulpicie sprawdz czy nadal maszyny znikaja a jesli nie dodawaj wedlug alfabetu grupami
tzn
jesli blad znika gdy masz mody tylko od a do K
dodaj grupe modow na L potem na M potem na N itd
przy mojej ilosci modow 15giga w ten spsob szukam bledu gdy cos jest nie tak
thorgal
thorgal
9 Luty 2016

n0ris1225,
noris daj link do mapy i powiedz dokladnie co usunac i gdzie
wienon
wienon
9 Luty 2016

ale co mam sprawdzić w logu......?
n0ris1225
n0ris1225
9 Luty 2016

wienon- sprawdz log
wienon
wienon
9 Luty 2016

Witam poratujcie mnie co właczę grę to mi znikają wszystkie maszyny gram na Norgeholm 2016 ...........jaki musi być mod?
n0ris1225
n0ris1225
9 Luty 2016

zainstalowałem ls 2015 orginał na pulpicie wyskoczylo puł jabłka a na dysu C steam a niema ls 2015 tak powinno byc
n0ris1225
n0ris1225
9 Luty 2016

Witam znajdzie śie ktoś do przerobienia mapy Landkreis-Rheinlandpfalz tylko usunac drzewa i ogrodzenia świetna mapa ja mam za malo ram na PC 1gb a mapa po wypakowaniu 2,5 wywala mi ge
adim33
adim33
8 Luty 2016

GASEK01 na razie z modami do ATS nie będę się zimował trochę mało czasu. Nie ma za co dziękować. Pozdrawiam
malykm
malykm
8 Luty 2016

mógłby ktoś wstawić new holland dlc na wersje 1.4.1? chodzi o sieczkarnie :)
GASEK01
GASEK01
8 Luty 2016

adim33 -wstawiaj też mody do American Truck ,na razie do ets .Wkrótce dodamy dział AMS .Dzięki za pomoc.
krys239
krys239
7 Luty 2016

n0ris1225 , dzięki . Ale juz uporałem sie z tym . Dzięki
thorgal
thorgal
7 Luty 2016

witam mam problem z predkoscia jazdy w mapie-
po znalezieniu 100 monet predkosc pojazdow wzrosla x 3
teraz nh t4 smiga 120km /h
ciezko cokolwiek podczepic czy sie poruszac bo na starcie ma sie 20km nah
jak to naprawic?
PATRYK45353
PATRYK45353
7 Luty 2016

Ktoś da samego tego patcha 1.4.2 z crackiem?
n0ris1225
n0ris1225
7 Luty 2016

witam-krys239 zrób duplikat prasy na wszelki wypadek ,otwórz w ge prase iznajdz startindex,wiathindex heinghindex i przesuwaj po kolei jak szeroko ma zbierac na koniec zapisz
nowak1282
nowak1282
6 Luty 2016

Skąd mogę pobrać kabinę NAGLAK do 60-tki (LS15)?
krys239
krys239
6 Luty 2016

Witam , wie ktoś jak powiększyć w prasie podbierak ? Chodzi o to aby szerzej zbierała słomę lub siano .

Tylko zarejestrowani użytkownicy mog pisać na czacie.