Jak Przerobić mape z ls 2011 do 2013


25.10.2016

Jak Przerobić mape z ls 2011 do 2013

Witam prosze o poradnik jak przerobic mape z ls 2011 do ls 2013 z góry dziekuje:)
  1. Offline

    eryk150

    Użytkownik

    Posty: 170

    Lubią to: 36

    Witam prosze o poradnik jak przerobić mape z ls 2011 do ls 2013 z góry dziękuje.:)

    Pomogłem Kliknij Lubię to!

    19 Luty 2013 - 20:49 / #1
  2. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    to juz bardziej skomplikowane /:D
    8 Marzec 2013 - 20:37 / #2
  3. Offline

    mocar225

    Użytkownik

    Posty: 112

    Lubią to: 17

    eryk150 dasz swoje gg bo mam do cb proźbe :D
    8 Marzec 2013 - 22:01 / #3
  4. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    Witam ;)
    Widzę , że dużo osób pisze i ma problem z przerabieniem modów z LS 2011 do FS 13 wiec postanowiłem napisać poradnik :)

    1. Na początek wypakowujemy nasz mod z poprzedniej odsłony gry do dowolnego folderu .

    2. Otwieramy plik .xml dodatku który chcemy przerobić (za pomocą notatnika)

    3. Szukamy linijki (druga linijka) i dopisujemy tractor_cylindered (wpisujemy tak w przypadku gdy przerabiamy ciągnik oczywiście) powinno to wyglądac tak :


    4. Zapisujemy plik .xml i zamykamy .

    5. Otwieramy plik modDesc . Szukamy linijek : i zmieniamy na :

    6. Na dole opisu moda znajdziemy linijki :



    180

    10
    U1604.xml



    Dopisujemy do nich :
    65
    Ursus

    [liczba 65 odpowiada za dzienne utrzymanie moda w grze]
    [Wpisałem wyżej URSUS ale zależnie od ciągnika jaki przerabiamy to taka nazwę wpisujemy]
    Tak powinien wyglądać nasz opis w modDesc



    180

    10
    65
    Ursus
    U1604.xml



    Poradnik napisany w całości przez Tomek096
    Można wynosić na inne strony
    Proszę nie edytować !
    9 Marzec 2013 - 13:22 / #4
  5. Offline

    eryk150

    Użytkownik

    Posty: 170

    Lubią to: 36

    no to ja wiem ale skrypty nie działają i co zrobić :(

    Pomogłem Kliknij Lubię to!

    10 Marzec 2013 - 13:33 / #5
  6. Offline

    sobus122

    Użytkownik

    Posty: 116

    Lubią to: 9

    to ja juz nie wiem :(
    10 Marzec 2013 - 14:04 / #6

Użytkownicy, którzy czytają ten temat

Aktualnie Online:1
(Użytkowników:0, Gości: 1)


1. Zakaz spamowania grozi za to ban na 3 dni.
2. Zakaz bluzgania grozi za to ban na 1 tydzień/ bez odwołania.
3. Administracja ma zawsze rację.
4. Zakaz reklamowania innego fora ban bez odwołania.

lysy
lysy
Dzisiaj 21:00:53

nowak1282 ,- no to dupa zbita
nowak1282
nowak1282
Dzisiaj 20:18:27

lysy,
To z tymi małymi drzwiami to wiem, ale nawet bramy wjazdowej nie można otworzyć.
A, i jeszcze jedno, nie mam GG.
weglu243
weglu243
Dzisiaj 19:32:56

nowek1282
Dzieki
lysy
lysy
Dzisiaj 18:58:38

tylko na bolusiowie jest taki bajer że musisz otworzyć najpierw małe drzwi wejść do środka a potem od wewnątrz otwierasz duże drzwi
lysy
lysy
Dzisiaj 18:56:34

nowak1282 daj gg to ci podesle AnimationMapTrigger ktory dziala u mnie na Bolusiowie
nowak1282
nowak1282
Dzisiaj 17:31:29

weglu243,
Wystarczy, że zrobisz Export with files... (pol. Eksportuj z plikami)
bo jak zrobisz same Export... to będzie sam model bez tekstur
nowak1282
nowak1282
Dzisiaj 17:28:58

lysy,
Włączałem samą mapę z AnimationMapTriggerem
kaper23
kaper23
Dzisiaj 16:39:57

dla czego nie wchodzi mi żadna mapa
weglu243
weglu243
Dzisiaj 14:01:43

siema
wie moze ktoś jak wyciągać obiekty z map w ls 17 bo jak wyciągam takim sposobem jak sie wyciągało w ls 15 to mi się wyciąga obiekt bez textur.
pomocy
lysy
lysy
Dzisiaj 12:45:17

nowak1282 -popatrz czy w logu nie masz błędów może jakiś inny mod ci koliduje na tych mapkach
nowak1282
nowak1282
Dzisiaj 10:18:04

Niestety, ale na Terkowice v1.0 też nie działa, ani ten co był dołączony, ani inne.
one4all
one4all
Dzisiaj 08:14:49

Musi byc podobnie, jesli zadziala na Terkowicach to i na bolusiowie.Mozliwe, ze na patchu 1.3.1 cos moze nie dzialac wlasciwie.Ale to juz problem tworcow map, oni powinni o to zadbac.
nowak1282
nowak1282
Wczoraj 20:52:00

Dzięki, a co z Boluśowem v7.1 i Typową Polską Wsią v3?
one4all
one4all
Wczoraj 17:25:37

W paczce z mapa Terkowice masz AnimationMapTrigger ktory dziala.Musiales sciagnac aktualizacje 1.1 tego modu, ta aktualizacja nie dziala na tych drzwiach i bramach, musisz uzyc wersji 1.0 tego modu.
nowak1282
nowak1282
Wczoraj 14:27:42

Koledzy pomocy! Nie działa u mnie żaden AnimationMapTrigger, ani na mapie Terkowice v1.1 ani na Boluśowo v7.1, jak to jest pokazane na filmie. (oczywiście LS17)
one4all
one4all
Wczoraj 14:19:13

JA jak ostatnio stacjonarne PC nowe kuzyna podlaczalem u siebie zeby go skonfigurowac usiadlem z metr od tv to musialem glowa krecic prawie dookola zeby cos na ekranie zobaczyc, normalnie masakra.
lysy
lysy
Wczoraj 08:05:11

ale byś widział jak Battlefield 1 na ty wygląda hehe
lysy
lysy
Wczoraj 08:04:06

one4all - tak telewizor ale człowieku jaka jazda tak można dopiero teraz normalnie sobie pomykac
one4all
one4all
Wczoraj 07:42:42

52 cale to chyba Tv a nie mnitor.Ja podlaczalem swojego laptopa pod 37 i 50 cali, rozdzielczosc lapka 1366x768, tv 37cala taka sama a gra sie wyswietlala jako fullHD.Ot zagadka przyrodnicza jakim cudem:)
lysy
lysy
1 Grudzień 2016

ludziska powitac wszystkich , dzisiaj odpaliłem FS17 na monitorze 52" ale jazda tak można pomykać hehehe
weglu243
weglu243
1 Grudzień 2016

lysy- Dzieki
djdraqu
djdraqu
30 Listopad 2016

Dlaczego mi na patchu 1.3 nie działąją osiągniecia
lysy
lysy
30 Listopad 2016

weglu243 - sorki pomyłka w adresach tu masz poprawny z najnowszym patchem 1.3.3 do fs 17 na pirata ( https://skidrowgamesreloaded.com/
farming-simulator-17-update-v1-3-
bat/ )
lysy
lysy
30 Listopad 2016

weglu243 - http://ls-city.pl/farming-simulat

or-17/programy/22408-farming-simu

lator-17-1300.html
weglu243
weglu243
30 Listopad 2016

A na tej stronie są pirackie czy oryginalne?

Tylko zarejestrowani użytkownicy mog pisać na czacie.